Barevný šatník: Fialová je barva vnitřního zklidnění, lásky i prestiže

Fialová je barva tajemna, bohatství i lásky

Fialová barva symbolizuje lásku a oddanost. Je to barva něhy, jemnosti i sentimentálních citů. Vznikla spojením klidné modré a ohnivě živelné červené. Jak se říká, protiklady se přitahují. V minulosti byla fialová symbolem bohatství a prestiže. Důvodem byl fakt, že fialové barvivo bylo velmi vzácné. Pocházelo z pigmentu mořského šneka.

 feather-4431599_1280   night-photograph-2183637_1280

Odstíny fialové barvy

Tmavě fialová je barvou melancholie, zdrženlivosti, ale zároveň v sobě má neskutečnou moc.  Probuďte svoji sílu v tmavě fialových šatech LORETA. Lidé nosící fialovou barvu jsou ve společnosti velmi oblíbení a druzí si k nim rádi chodí pro radu.

 20348-5

Světle fialová je barvou romantických a jemných duší. S přicházejícím chladným počasím jistě oceníte i naše ručně pletené doplňky v barvě lila. Naše pletařka Tonička plete vše ručně, poctivě na klasických pletacích jehlicích. V čepici s vroubkováním v barvě lila si nostalgicky zavzpomínejte na rozkvetlou krásu a vůni šeříku. Máte raději čelenky? To není žádný problém. Tonička ráda uplete i čelenku ve stejném odstínu. Doplňte ji pletenými návleky na ruce i návleky na boty a budete nepřehlédnutelná.  Nákrčník ze stejné vlny se stane pomyslnou třešničkou na dortu.

    21024-2

Jedinečným odstínem je i nadčasová a uvolňující levandulová. Levandule má dvě tváře, divokou i jemnou. Přizpůsobí se podmínkám, přičemž neztrácí svoji oslnivost, sílu i schopnosti. Jako my, ženy.  Levandule může růst nadivoko na polích, na zahrádce i v truhlíku. Jedná se o velmi nenáročnou bylinku, která však dokáže zázraky a má mnohostranné využití. Její květy i listy lze používat čerstvé i sušené.

 21024-1

Originální motivy pro jedinečné ženy

Inspirované divokostí i krásou přírody jsme pro vás ušily dámské šaty MARGO s levandulovým podtónem. Šaty dávají prostor pro fantazii díky svému zcela originálnímu potisku, který jen tak na ulicích neuvidíte. Šaty MARGO mají jednoduchou nadčasovou linii, jsou polopřiléhavého střihu s kulatým výstřihem. Rukávky jsou nabírané a sahají k lokti. Šaty můžete oživit páskem nebo je nechat v pase volné.

23722-10    23716-12

Se stejným motivem jsme pro vás navrhly i boho sukni do pasu LUISIANA. Tato elegantní a slušivá sukně je vhodná celoročně. Dlouhé sukně jsou synonymem ženskosti. A dokonce mají ochranitelskou moc. Více si můžete přečíst v článku na našem blogu.

 

Levandulová šťáva odbourá nervozitu

Čeká vás důležitý meeting, nepříjemná schůzka nebo jste ve stresu z předvánočního shonu? Uvařte si levandulový čaj. Odvar z květin slouží proti nervozitě. Navíc podporuje trávení, zmírňuje napětí i úzkost. A krásně voní.

 lavender-1507499_1280

Připravit si můžete i domácí levandulovou šťávu. Natrhejte květy levandule, přidejte špetku kyseliny citrónové a na plátky nakrájené citróny. Zalijte zchladlou převařenou vodou a nechte den louhovat. Poté přeceďte přes pláténko, a přidejte cukr. Na litr odvaru se doporučuje kilo cukru. Pomalu zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. A pak už jen vychutnávejte opojnou chuť.

 drink-2355224_1280

Levandule provoní váš den i šatník

Zkrášlete své tělo i ducha. Každá žena si zaslouží čas jen pro sebe. Napusťte si vanu, přidejte do ní odvar z levandule, volně můžete poházet levandulové květy. Zhasněte světlo, zapalte svíčku, pusťte si svoji oblíbenou hudbu nebo užívejte kouzlo ticha. Je to jen na vás. Dopřejte si chvíle, které budou jen vaše. Levandulová koupelpozitivní vliv na pokožku, působí proti nespavosti, tiší migrénu a zmírňuje stres.

 

Koupelí relax nekončí. Udělejte si pohodlí. Ve fialové sukni do pasu MISCHA s motivem kouzelných šípkových květů si budete připadat jako na obláčku. Sukně je ušita z mikinoviny, takže příjemně zahřeje. Volný střih sukně dopřeje svobodu a pohodlí. Zkombinujte ji s tmavě fialovým volným tričkem LUCY a máte dokonale pohodlný outfit. Tričko LUCY má tříčtvrteční rukáv zakončený manžetkou a je ušito z bavlněného materiálu české výroby. Poskytuje naprostý komfort a volnost v pohybu.

 23936-13   23936-9

U triček z našeho ateliéru se nemusíte děsit nepříjemného otáčení švů. Všechna naše trička jsou ušita poctivě, řemeslně, s láskou a z kvalitních, pečlivě vybíraných materiálů. Jedná se o nadčasové kousky, které vás budou dlouho zdobit.

 21807-7   23545-11

Sušené květy levandule vám krásně provoní šatník a spolehlivě odpudí moly.

 

Jak kombinovat fialovou barvu?

Fialová je inspirativní barva, která v sobě zahrnuje spiritualitu i moudrost. Je potřeba s ní zacházet opatrně, neboť má blízko k melancholii a někdy může působit i upjatě. Ačkoli se to na první pohled nezdá, fialová barva se velmi dobře kombinuje. V harmonii je s černou, bílou, šedou, stříbrnou či zlatou barvou. Krásnou volbou je její spojení se starorůžovou barvou. Starorůžové tričko ZOE perfektně ladí se sukní MISCHA do pasu s motivem modro fialových lístků. Preferujete raději krátké sukně? Motiv zamrzlých lístků pokrývá i bohatě balonovou sukni STELA.

 21225-3   21225-4

Fialová je barvou společenskou. Snadno se začlení mezi celou paletu barev. Přesvědčte se a podívejte se na naši limitku, podzimní hřejivé šaty AUDREY s motivem zimních pampelišek. Vidíte to magické propojení barev v dokonalé harmonii? Šaty AUDREY jsou ušity ze středně silného materiálu, mikinoviny a hodí se ideálně od podzimu do jara.  Materiál je měkký, poddajný a málo se mačká. Jako u všech šatů si můžete zvolit nejen velikost, ale i délku. Jedná se o limitovanou edici, kterou naše švadlenky Lucka a Verča šijí přímo do objednávek. Rozkvetou zimní pampelišky právě pro vás?

 23930-7   23933-3

Fialová barva ve všech svých spektrech je jako nádherná žena. Rozvíjí vnitřní krásu, zklidňuje nervozitu, vytváří harmonické prostředí a podporuje lásku. Dopřejte si potěchu těla i mysli a rozvoňte svůj šatník famózní fialovou.